Smörgåsar utomhus

Jag blir lite provocerad av folk som måste poängtera att de inte ger nyårslöften. ”För man håller dem aldrig ändå” Snälla nån det är väl inte det som är grejen?! Det som är grejen är väl att för en kort jävla stund känna nån slags hopp och jag vet inte, bara för ett par dagar kanske känna att allt kan bli lite bättre. Ingen ger väl nyårslöften för att hålla dem?

Jag har en massa nyårslöften i vanlig ordning. Några dagar före nyår tog jag en av mina finaste anteckningsböcker, riktigt högtidligt så där, det var nästan så att jag tände ett ljus men riktigt så vidrig är jag ändå inte, och skrev ner allt vad jag vill med detta år.

Jag är nog lite inne i nån slags brytningsskede för tillfället. Jag kan inte riktigt sätta fingret på det än, men det pågår en massa saker i mig. Jag är trött på en massa saker och jag har fått nog med vissa. Försöker bryta vissa mönster, avfölja sånt som inte ger mig nåt och tänka över sånt man gjort av gammal vana så länge att man glömt bort varför. Därför passade det extra bra med ett nytt år nu.

64D07DEC-FAC0-4558-8ECE-DC5318058973.jpeg

Jag orkar inte gå in desto mer på vad jag skrev i den där boken eller vad mina nyårslöften består av för jag orkar verkligen inte med några fåniga heja-rop eller tips på nåt sätt. Men det är ju det här vanliga så klart. Bli snygg, rik och snäll ungefär.

Men jag skrev också upp grejer jag vill att 2020 ska fyllas av. En grej va ”smörgåsar utomhus” hehe. Kanske en fånig grej men Pär lyste upp när jag läste upp allt för honom häromdan. ”Jag förstår precis vad du menar!” sa han.

Ett av mina bästa minnen från 2019 var när vi bilade genom Sverige i somras. Fy fan vad jag rekommenderar bilsemester på det sättet förresten. Nånstans norr om Dalarna, mitt i skogen, stannade vi vid en rastplats vid vägkanten och åt smörgåsar vi hade brett åt oss på morgonen på vandrarhemmet. Runt omkring oss var det bara skog och en landsväg där det susade förbi nån bil då och då. Kanske hade vi radion på, kanske var det bara tyst. Smörgåsarna var helt vanliga Hönokakor med ost, vegeskivor och gurka. Det var nog 2019s bästa måltid.

Idag åt också vi varsin smörgås utomhus. Rätt så mycket kallare än i somras och lite annan utsikt men ändå. De innehöll kokt ägg, paprika, sallad och ost. Till den drack jag kaffe ur termos och Pär te. Skitgott var det.

Det var väl mest det jag ville säga.

IMG_9810.jpeg