Fynd från Närpes

Hej och hå! Idag satte jag mig i bilen vid halv sju och körde iväg längs en otroligt blåsig riksåtta mot Närpes. Jag hade inte sovit speciellt många timmar och trots en megakaffe får jag väl ändå lov att säga att Österbotten sällan känts större och vidare. Strax söder om Vasa sprang ett rådjur över vägen. Inger hände, men efter det kände jag mig betydligt mer vaken.

Jag hade som uppgift att prata lite kreativt skrivande med ett gäng gymnasie-elever. Vid 12 var jag klar och dessutom utfodrad tack vare skollunch, så jag beslöt mig för att göra the most of min Närpes-visit. Det är trots allt inte jätteofta jag är där. Det var ju inte svårt att börja tänka i loppisbanor. Men först stack jag mig in Närbok, ortens bokhandel och kollade runt lite pga man älskar ju bokhandlar.

81812940_2671396656230263_131987484627173376_n.jpg

Sen styrde jag kosan mot Hoppets stjärna. Man älskar ju en sån här skylt. Jag vet att det finnas andra loppisar i närheten, men jag hade inte jättemycket tid eller ork, så jag beslöt mig för ett, som dessutom låg nästgårds med Livsvinn, en typ Matsmart-butik men IRL, som jag hade fått tips om. På Livssvinn köpte jag krokiga Närpes-gurkor (tydligen ett måste) och del annat. Kom ut med en hel påse mat för 15€, allt pga korta bäst före-datum eller grönsaker som anses vara andra sortering. Sånt tycker man ju om.

82099585_614735496028351_1286834478907392000_n.jpg

På Hoppets stjärna var priserna kanske inte precis så låga som jag hade hoppats, men inget överdriver heller. Köpte detta lilla bord, som jag föll för i samma sekund mina ögon vandrade från DE PERFEKTA KÖKSSTOLARNA som stod där men redan var sålda till detta lelle bordet. Ytan är i ganska dåligt skick, men jag tänker att med lite slip och fix så kommer det bli riktigt fint! Så otroligt behaglig storlek och form på det.

IMG_0039.jpeg

Köpte också två tyg som jag inte riktigt vet vad jag ska göra med, men det känns som att jag är inne i nåt slags kreativt stim och bara vill GÖRA nåt. Jag insåg nu när jag skriver detta att det rödrutiga tyget skulle va rätt fint som gardiner i rosa rummet.

IMG_0048.jpeg

Och väl hemma igen hade mina nya sneakers kommit på posten. Ja dom där sneakersen jag utan att blinka klickade hem istället för att köp vettiga skor SO SUE ME. Och de är mer perfekta än vad jag vågade hoppas på, de sitter som ett smäck och det är som att gå på små ulliga får som masserar ens fötter för varje steg. Jag tror faktiskt jag föredrar Nike-sneakers framför både Reebok och Adidas som jag haft de senaste åren.

Å nu är jag både bordad och skoad för 2020. Skönt!