En födelsedagshelg

I fredags åkte vi och såg på teater. Pär recenserade Botnia Paradise och jag fick följa med. Det var ljuvligt att vara på teater. För att svara på frågan jag fått allra flest gånger sen dess: ja, den var bra. Gå och se den. Jag både skrattade massor och förundrades över hur man kan lyckas sätta ihop en sån stor pjäs och produktion, det är så otroligt skickligt av alla inblandade. Jag tror det är bäst att se den utan för mycket förhandsinfo, så vi kanske håller det där.

IMG_5909.JPG

I lördags höll jag kalas och jag lyckades göra det precis som jag ville. Bjöd bara familjen plus ett par till. Beställde prinsesstårta och kardemummabullar från bageriet, så det enda jag behövde göra var att fylla kaffetermosarna. Syrran gjorde en krans och en girlang, jag köpte några lyktor och orangea löpare, placerade ut alla utemöbler jag hittade. Och så hade vi kalas i trädgården. Det var precis på gränsen till för kallt, men efter tårta och frågesport (vi körde frågesport!) städslade jag papp att grilla korv och säg den människa som inte blir varm av en grillad korv en snål septemberlördag.

Vi hade bara engångstallrikar och bestick framme, allt serverades i dom påsar och lådor dom var köpta i och fast jag trodde jag hade köpt alldeles för mycket tårta och korv lämnade det knappt nåt alls. Sånt kan man ju inte kontrollera eller veta på förhand, men man kan bjuda människor i alla åldrar och få till ett sånt där gemytligt stim som uppstår då. Och fast man inte själv är barn längre, kan man hänga upp godis i ett träd i presentsnören och berätta om den sällsynta godis-syrenen, som bara blommar ibland åt den som vill höra.

Dagen efter fyllde jag år på riktigt och då tog jag det bara lugnt. Tog en promenad runt Gamla hamn, pratade med ett par vänner i telefon, vek in kläder och vattnade blommor. Kokade potatis och åt den sista kardemummabullen till frukost. På det stora hela, en riktigt trevlig födelsedag. Jag känner mig värdig mina 34 år, klok på ett sätt jag sällan känt mig tidigare. Jag pratade med Ronja igår och hon sa “good job with the self care” när jag berättade om kalaset och det tycker jag också.

Helgen blev ett slags avslut på sommaren. Igår låg det en ny slags kyla i luften och jag hade jacka på mig under lunchpromenaden.