Har du? Vem? Vilken?

HAR DU?

Alkohol i kylen
Tror det kan stå nån bortglömd öl längst in, annars har jag all vår sprit i frysen eller i svalskåpet. I frysen ligger en vodkaflaska och i svalen står resten. Just nu mest sprit, pga dricker nästan bara vin nu för tiden och jag har inte fyllt på vinlagret sen i julas.

66701073_424408665082847_5288140730437468160_n.jpg

Något husdjur:
Två små grisar.

Puder på dig:
Aldrig. Äger inte ens ett puder. Jo ett solpuder! Men det använder jag aldrig heller. Tycker inte om att ha mycket saker på huden.

Några framtidsplaner:
Först och främst ska jag bli moster i vår, det är väl den roligaste planen just nu! Kan man ha för många syskonbarn? I think not. Sen vill jag skriva mera, må bra, fixa upp här hemma i den takt vi har råd.

Gymkort:
Nej, jag har kort till simhallen, promenadskor och en hantel här hemma. Går jag på gym går jag på pass och just nu gör jag inte ens det.

Några MVG:n:
Pga finska skolsystemet så nej, men även om jag skulle försöka omvandla mina sifferbetyg så tror jag inte jag skulle lyckas skramla ihop många MVG:n. Hade bra betyg i hela grundskolan eftersom jag seglade genom den utan större ansträngning, men i gymnasiet krävdes plötsligt att man hade typ en studieteknik, så i slutbetyget är det väl svenska och bildkonst det enda som är nåt att hurra för.

Något beroende:
Jag behöver inte mycket kaffe per dag, men en kopp på förmiddagen är crucial. Sen är jag ju djupt beroende av min mobil och allt man kan göra med den, går sällan nånstans utan att den är i handen. Skulle nog vilja komma bort från det. Ibland brukar jag tvinga Pär att gömma den nån timme.

VEM?

Avskyr du:
Det finns ett gäng personer som jag har svårt att se hur jag skulle umgås med nån längre tid frivilligt. Vissa av dem har jag nån gång i livet varit vänner med, vissa av dem är folk på internet som bara lyckas irritera mig dag efter dag. Ett par är politiker eller andra offentliga personer som får mig att se rött. Vissa av dem kan jag motivera, andra inte. Jag skulle vilja säga att ingen av dem är sådana som jag lägger väldigt mycket energi på att gå runt och avsky, men ibland tycker jag att det är lite kul att liksom irritera sig på nån sorry not sorry. Den jag avskyr oftast är ändå mig själv, så jag tänker att det jämnar ut sig.

Längtar du mest efter:
Julen! Lol nej jag vet inte. Kanske nya syskonbarnet då.

Stör du dig på:
Små ONÖDIGA saker som händer i vardagen: dammsugarsladdar som dras ur kontakten, ärmar som fastnar i dörrhandtag, folk som råkar skicka meddelanden på ”fel” tillfälle. Ni vet det vanliga. Mitt värsta stressmoment tror jag ändå är att gå med mycket packning, speciellt i dåligt väder. Får pulshöjning bara vid tanken på det.

VILKEN?

IMG_1041.JPG

Tidning läser du:
Prenumererar på ÖT, HBL, Vi Läser, Ny tid, Astra, Expo, Horisont och eventuellt nån till jag inte kommer ihåg. Köper enstaka nummer av inrednings-, mode- och korsordstidningar när lusten faller på, oftast i samband med nån resa. Hade New Yorker ett år men hann aldrig läsa dem och det kändes så onödigt, men läser gärna artiklar på nätet.

Buss åker du oftast:
Kan inte komma ihåg när senast jag åkte buss? Sträckan jag åkt mest i livet är nog säkert Larsmo-Jakbostad, på den tiden jag tog bussen till gymnasiet. Stod och frös, steg på, blev glad om man såg ett bekant ansikte på bussen, sov med den senaste brända skivan i wlakman-hörlurarna (om jag råkade ha batterier den veckan), frös om fötterna. Steg av, delade en cigg med nån annan tjuvrökare i skolparken, gick in. Det var tider det.

Dag fyller du år:
19:e september, the birthday of champions såsom Victoria Silvstedt och Silvana Imam. Och jag då.

public.jpeg

Årstid föredrar du:
Höst, vår. Såna årstider när man kan klä sig snyggt utan att svettas/frysa. Så länge det inte är för blött eller för varmt är jag nöjd.

VAD?

Gör du nu:
Sitter på café, ska träffa Malin och skriva förhoppningsvis jättemycket. Kom just hit och hittills har jag mest suttit och tjuvlyssnat på ett gäng pensionärer.

Gör dig till en bra människa:
Tror jag är bra på att vara inkluderande. Och så bryr jag mig om människor, även om jag har en hård jargong. Tror att folk ofta känner sig bekväma i mitt sällskap. Hoppas jag i alla fall.

Gör dig till en dålig människa:
Mitt enorma ego. Plus att jag kan vara slarvig, oansvarig och opålitlig, jag har liksom svårt att engagera mig om jag inte tycker det är så roligt. Sen säger min familj ganska ofta att jag är elak, så det stämmer väl också. Det här var alldeles för lätt att svara på.

Vill du arbeta med:
Det jag gör nu. Skriva och läsa och tycka.

IMG_0048.jpeg

Har du för storlek i skor:
40 oftast, 39 ibland.

Läser du för bok:
Lyssnar på Vålnadernas historia av Magnus Västerbro och har fortfarande Jakobsböckerna uppslagen på nattduksbordet. Men jag kommer närmre och närmre att överge den, jag är inte i nåt skick just nu att läsa Nobel-tegelstenar.

Ska du göra nu:
Nu ska jag skriva en lång stund, sen ska jag ha ordkonst med tonåringar, sen ska jag gå hem och sova tror jag. Kunde sova dygnet runt. Men imorgon ska jag skriva, på fredag ska jag skriva och på lördag åker jag till Umeå. I Umeå ska jag gå på loppis och dricka drinkar tänkte jag.

Listan har jag sett både hos Sandra, Elsa och jag trodde också HanaPee men nähäpp nu hittar jag inte den så jag har väl drömt det.